pondělí 21. dubna 2014

PATISSERIE



Také jsem teď dokončila ilustraci "Patisserie". Nejdřív byla ilustrace v růžové s šedými šaty, ale tato kombinace s hnědou a navíc s ptáčkem a klíckou se mi nakonec líbí nejvíc. Takže tady je poslední verze "Patisserie", opět kresleno na tabletu v Procreate.

neděle 20. dubna 2014

V LESE & O NĚCO APLIKACI PROCREATE

Mám velkou radost ... po nějaké době jsem se včera dostala k předělání mých webových stránek www.ivone.cz. Stránky konečně získaly formu, se kterou jsem (alespoň pro tuto chvíli)  spokojená. 

Jako úvodní obrázek jsem použila svou poslední ilustraci vytvořenou v Procreate "V lese"... mimochodem Procreate je jednoznačně má nejoblíbenějsí aplikace, kterou v iPadu mám. Kreslit na iPadu jsem začínala ve Sketchbooku, ale  jeho ovládání mi připadlo zbytečně komplikované. Jen ta doba než si člověk nastavil jiný štětec...  Naštěstí jsem objevila Procreate a jsem s ním ohromně spokojená, ovládání je maximálně jednoduché, menu je stále na obrazovce a přitom zabírá minimum místa. Za poslední téměř dva roky, co aplikaci používám, vyvojáři ze Savage toho tolik vylepšili, že nemám nic, na co bych si stěžovala. Až 28 vrstev, exporty jako png s půhledným pozadím, exporty do psd, export videa, obrázky i v rozlišní 300 dpi a nyní i "fotografické" úpravy vrstvy přes úrovně a křivky... ale to bych se tu mohla rozplývat až do zítra... tu aplikaci miluji :)

PROCREATE




No abych se vrátila zpět, je to také první ilustrace kreslená Bamboo stylusem od Wacomu, který se mi odvědčil velmi dobře. Zatím mi nějakou dobu vydrží, ačkoli mne trochu láká Wacom Intuos Creative Stylus (který má mimochodem v Procreate podporu) nebo Adonit Jot Script, ale kvůli ceně si to ještě rozmyslím.

MŮJ WEB  www.ivone.cz