sobota 10. října 2015

KOČKY A DÝNĚ

Taková trochu zvláštní kombinace, ale jsou v tom zahrnuta dvě na sobě nezávislá témata. 

První jsou kočky, které mne napadlo malovat jen proto, že náhodný akvarelový flek měl taková roztomilá ouška a připomínal mi kočku. Stačilo mu už jen trochu pomoci, aby se kočka vyloupla.  Druhý obrázek už pak měl být cíleně starý kocour.  
A téma dýně proto, že jsem dnes dělala dýňovou polévku a po rozkrojení dýně mne její barva natolik uchvátila, že jsem měla chuť tuhle oranžovou nejen vyfotit, ale hned i použít na nějaký obrázek. Výsledkem toho je právě slečna s oranžovými puntíky v pozadí. Obrázek, který na mne touhle konkrétní kombinací oranžové a modré působí tak nějak mile podzimně...

Hezký víkend! ivon :) 









A musím ještě zmínit, že jako pozadí dýňových fotek mi posloužil podnost z akátového dřeva z kolece Sittning z Ikea, která mne v jednom časopise uchvátila natolik, že jsem hned druhý den letěla do Ikea a skoupila co šlo. Některé věci už byly bohužel vyprodané, třeba prkénka a oválné šedé servírovací talíře, ale ten TÁC mám a je nádherný!!!  Tahle kolekce se jim tedy moc a moc povedla :)


Foto: Ikea

6 komentářů:

  1. Moc hezký příběh, jak obrázky vznikaly. <3

    PS: I u nás v Ostravě už je SITTNING skoro vyprodaná. Hlavně prkýnka. Taky jsem neodolala. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olív, akorát jsem koukala na stránky a prkénka jsou na Černém Mostě znovu naskladněná, tak tam v týdnu musím vyrazit, snad je nestihnou vyprodat. Je to kolekce, která mne vážně nadchla. Kromě tácu mám všechny příbory, prostírání, ubrus i zástěry (obě) a malé mističky. Ikea ze mne musí mít radost. Tak teď ještě ta prkénka :)

      Vymazat
  2. Bude se dát dívka s oranž.puntíky koupit na fleru? Je úžasná. Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusím na to myslet, až budu připravovat barevné tisky :)

      Vymazat
  3. Ach pro čičínky mám slabost, moc povedené! A je krásné, že vás inspirují takové běžné věci.

    OdpovědětVymazat